Pražská kuchyně : běžná i sváteční /
Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraně ný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uz avřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímaj ící stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pav el Růt představuje znovu své rozsá...
Hlavní autor: | Růt, Pavel, 1967- |
---|---|
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
Praha :
Argo,
2017
|
Vydání: | Vydání první |
Témata: | |
Konspekt: | 641 |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
Shrnutí: |
Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraně ný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uz avřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímaj ící stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pav el Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a j ejich nejrůznějších aspektů. Prokazuje přitom nesmírnou erudici li terární i uměleckou a jeho nový počin je dalším cenným příspěvkem k poznání málo známé tváře Prahy 19. století a její každodenní his torie. Je určena nejen odborníkům a zájemcům o pragensie, ale může poskytnout i praktické vodítko současným pražským restauratérům, gurmetům a gurmánům všeho druhu. V knize jsou zastoupeny recepty p okrmů v té době pro Prahu typické, ale i zápisky z cest na zkušeno u, které podnikali známí pražští hoteliéři. Můžete se seznámit s r ecepty na polévku pro chudé, válečnou kuchařkou, ale také sváteční kuchyní. To vše přináší nevšední pohled na to, jak se od roku 180 0 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení tý ká, tak jídel, která se v ní vařila |
---|---|
Fyzický popis: |
542 stran : ilustrace (převážně barevné), faksimile ; 24 cm |
ISBN: |
9788025723814 |