Pražská kuchyně : běžná i sváteční /

Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraně ný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uz avřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímaj ící stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pav el Růt představuje znovu své rozsá...

Celý popis

Hlavní autor: Růt, Pavel, 1967-
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Praha : Argo, 2017
Vydání: Vydání první
Témata:
Konspekt: 641
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02292nam a2200289 a 4500
001 7684
005 20210414165548.0
008 180618s2017----xr ---------u-------cze-d
020 |a 9788025723814  |q vázáno :  |c Kč 351.00 
040 |e AACR2  |9 1 
072 7 |a 641  |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 641.5 
080 |a 641.568(437.3 
100 1 |a Růt, Pavel,  |d 1967-  |7 mzk2003175610  |4 aut  |9 9571 
245 1 0 |a Pražská kuchyně :  |b běžná i sváteční /  |c Pavel Růt 
246 1 3 |a Pražská kuchyně běžná i sváteční 
250 |a Vydání první 
260 |a Praha :  |b Argo,  |c 2017 
300 |a 542 stran :  |b ilustrace (převážně barevné), faksimile ;  |c 24 cm 
520 2 |a Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraně ný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uz avřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímaj ící stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pav el Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a j ejich nejrůznějších aspektů. Prokazuje přitom nesmírnou erudici li terární i uměleckou a jeho nový počin je dalším cenným příspěvkem k poznání málo známé tváře Prahy 19. století a její každodenní his torie. Je určena nejen odborníkům a zájemcům o pragensie, ale může poskytnout i praktické vodítko současným pražským restauratérům, gurmetům a gurmánům všeho druhu. V knize jsou zastoupeny recepty p okrmů v té době pro Prahu typické, ale i zápisky z cest na zkušeno u, které podnikali známí pražští hoteliéři. Můžete se seznámit s r ecepty na polévku pro chudé, válečnou kuchařkou, ale také sváteční kuchyní. To vše přináší nevšední pohled na to, jak se od roku 180 0 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení tý ká, tak jídel, která se v ní vařila 
650 0 4 |a česká jídla 
651 4 |a Praha (Česko)  |3 ge118011  |9 8632 
655 4 |a kuchařské recepty  |9 7575 
900 |a KLG001  |b 17 
942 |c KN 
999 |d 7684 
993 |0 0  |1 432700007592  |4 0  |6 641_500000000000000  |7 0  |9 10194  |a 351.00  |b 0  |c 7592  |d 2018-06-18  |e 0  |f KNI  |g 641.5  |h 351.00  |i BRA  |j 0  |l KNI  |n 0  |r 2021-04-14  |t 5  |w 2021-04-14  |y KN